Fasole bătută cu ceapă călită
de JamilaCuisine
Număr porţii
6Timp de preparare
30'Timp de gătire
50'Ingrediente
Pentru fasolea bătută:
500 g fasole înmuiată peste noapte
2 morcovi
2 cepe
1/4 țelină
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 crenguță de cimbru
1 linguriță de muștar
3 căței de usturoi
2 frunze de dafin
2 linguri de ulei
sare
piper
Pentru ceapa călită:
3-4 linguri de ulei
4 cepe tăiate solzișori
200 g suc de roșii
sare
piper
Pregătire
Pentru a găti fasolea vom folosi oala electrică sub presiune Tefal One Pot și vom incepe prin a adăuga fasolea în cuvă, apoi morcovii, cepele, țelina, păstârnacul, pătrunjelul, crenguța de cimbru, foile de dafin, sarea și apă cu 3 degete deasupra fasolei. Închidem capacul oalei și selectăm programul de gătire sub presiune și 30 de minute pentru timpul de gătire.
Strecurăm fasolea fiartă și o punem într-un bol încăpător, peste care vom adăuga uleiul, răzuim cățeii de usturoi, condimentăm cu sare, piper și adăugăm o linguriță de muștar. Acum nu ne mai rămâne nimic altceva decât să pasăm foarte bine fasolea, adăugând apă la nevoie, folosind un mixer vertical.
Pentru a prepara ceapa, vom adăuga uleiul în vasul oalei, împreună cu ceapa, sarea și piperul, apoi selectăm funcția Simmer (fierbere la foc mic), cu 15 minute ca durată.
După terminarea programului, desfacem capacul oalei și adăugăm sucul de roșii, amestecând bine, apoi gătim totul pentru înca 5 minute.
La final, adăugăm ceapa peste fasole și servim.
Poftă bună!
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Cartofi duchesse cu cremă de brânză
O rețetă elegantă în care fiecare dintre ingredientele principale potențează gustul celuilalt.
Pâine de casă
Tefal te invită să preparăm împreună o pâine de casă delicioasă pe care să o servești cu o varietate...