Cartofi duchesse cu cremă de brânză
de JamilaCuisine
Număr porţii
12Timp de preparare
30'Timp de gătire
20'Ingrediente
Pentru cartofi:
100 g unt
2 gălbenuşuri
1 kg cartofi
puţină nucşoară
sare
piper
Pentru crema de brânză:
200 g brânză dulce de vaci
100 g smântână
100 g brânză telemea
6 roşii uscate
1/2 legătură pătrunjel
Pregătire
1. Pune cartofii la fiert şi adaugă puţină sare. Lasă-i să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute (până când sunt foarte bine fierţi). Ia oala de pe foc şi scurge apa. Adaugă untul şi pasează cartofii folosind piciorul pasator al mixerului vertical Infiny Force Ultimate pentru a obţine un piure foarte fin.
2. Când piureul s-a răcit puţin, adaugă gălbenuşurile şi amestecă până când sunt complet încorporate. Condimentează amestecul cu sare, puţin piper şi nucşoară după gust. Amestecă bine şi apoi transferă compoziţia într-un poş pentru ornat. Formează rozete într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 20 de minute.
3. Pune brânza dulce în paharul gradat, adaugă brânza telemea şi smântâna. Mixează bine amestecul cu piciorul din inox al mixerului vertical Infiny Force Ultimate. Adaugă roşiile uscate şi amestecă până se omogenizează. Adaugă verdeaţa şi amestecă din nou.
Sfat: Poţi înlocui pătrunjelul cu mărar sau ceapă verde
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Pâine de casă
Tefal te invită să preparăm împreună o pâine de casă delicioasă pe care să o servești cu o varietate...