5 sfaturi cum să refoloseşti cojile de fructe şi legume - Club Tefal
Începând cu 2024, se pot înregistra doar facturi din magazinul nostru online shop.tefal.ro, nu se pot înregistra facturi de la alți retaileri.

5 sfaturi cum să refoloseşti cojile de fructe şi legume

ÎNAPOI LA LISTA DE ARTICOLE
5 sfaturi cum să refoloseşti cojile de fructe şi legume

Știai că aproximativ 1,3 miliarde de tone de produse alimentare destinate consumului uman din întreaga lume sunt aruncate în fiecare an*? Este timpul să spui NU risipei alimentare cu aceste sfaturi utile pentru reutilizarea cojilor de fructe și legume în bucătărie sau chiar în grădină!

ÎN BUCĂTĂRIA TA 

1.Transformă cojile de citrice în condimente

Mărunțește cojile de lămâie sau transformă-le în pulbere cu ajutorul unui blender. Această pulbere poate înlocui esența de citrice din rețetele tale. Adaugă zahăr pentru un amestec de condimente dulci sau piper proaspăt măcinat pentru un plus de savoare**.

2. Adăugă cojile de banane la smoothie-urile tale

Cojile de banană sunt de fapt comestibile și extrem de hrănitoare! Folosește banane organice, bine spălate. Îndepărtează fructul și adaugă cojile într-un blender puternic, împreună cu ingredientele tale preferate pentru smoothie. Cojile de banană conferă și o notă naturală de dulce preparatelor tale***.

 

ÎN GRĂDINA TA

1. Reutilizează cojile de ou uscate pentru a-ți hrăni grădina.

Nu arunca cojile de ou! Usucă-le la o temperatură scăzută în cuptor (90°C), timp de 30 de minute, mixează-le într-un blender și presară-le în grădină pentru un plus de calciu. Este un îngrășământ natural excelent pentru plantele tale!****

2. Transformă cojile alimentare în îngrășământ instant

Nu doar cojile de ou uscate sunt benefice pentru grădina ta. Cojile de legume și fructe, verdețurile neutilizate și tulpinile pot fi mixate într-un blender puternic, apoi răspândite pe solul din grădina ta. Acest lucru ajută solul să păstreze umezeala și protejează împotriva dăunătorilor și a bolilor plantelor*****.

 

*http://www.fao.org/save-food/resources/keyfindings/en/
**
https://www.leaf.tv/articles/how-to-make-lemon-powder/
***https://www.healthline.com/nutrition/can-you-eat-banana-peel
****https://www.thespruce.com/uses-for-egg-shells-1389039
*****https://www.huffpost.com/entry/food-scraps-in-garden_n_578e1479e4b0c53d5cfacd57

Distribuie: