Produse cosmetice naturale home made - Club Tefal
Începând cu 2024, se pot înregistra doar facturi din magazinul nostru online shop.tefal.ro, nu se pot înregistra facturi de la alți retaileri.

Produse cosmetice naturale home made

ÎNAPOI LA LISTA DE ARTICOLE
Produse cosmetice naturale home made

Știai că poți utiliza ingrediente și alimente rămase pentru mai mult decât în rețete? Cu un blender puternic, le poți transforma în produse de înfrumusețare, cu zero deșeuri! Încearcă aceste idei DIY.

Păstrează-ți pielea și părul hidratate cu doar 2 ingrediente

Îți poți prepara propria cremă hidratantă chiar la tine acasă, cu doar două ingrediente și un blender de mare viteză. Adăugă ½ cană unt de shea crud și ¼ cană ulei de nucă de cocos și mixează-le cu ajutorul blenderului. Opțional, poți adăuga câteva picături din uleiul esențial preferat. Vei obține o cremă fină, hrănitoare, care nu conține substanțe chimice sau ingrediente nenaturale*.

Mască de față din fulgi de ovăz pentru tenul gras sau acneic

Descoperă beneficiile ovăzului pentru pielea ta! Mixează într-un blender 2 linguri de fulgi de ovăz până se transformă într-o pulbere fină, apoi adaugă 2 linguri de gel de aloe vera și 1 lingură de pulbere de turmeric. Amestecă la putere mică până obții o textură omogenă. Aplică amestecul pe față și lasă-l să acționeze 15 minute. Clăteste cu apă caldă. Ovăzul este o alegere bună dacă ai nevoie de o mască naturală pentru pielea sensibilă, deoarece ajută la absorbția excesului de ulei**. Combinat cu aloe vera (cu proprietăți calmante) și pudra de turmeric (antiinflamator natural ***), este un combo de 3 ingrediente ce conferă pielii un impuls de întinerire!

Șampon natural cu nucă de cocos

Cocosul este un ingredient natural uimitor pentru părul tău. Folosit în mod regulat în șampon conferă mai multă strălucire, hidratare și repară părul deteriorat****. Prepară lapte de cocos chiar la tine acasă amestecând într-un blender puternic ½ cană de nucă de cocos mărunțită (neîndulcită) cu 1 cană de apă fierbinte. Pulsează de aproximativ 20 de ori (nu lăsa blenderul să funcționeze continuu), apoi strecoară printr-o sită fină. Obții astfel 1 cană de lapte de cocos de casă. Pentru șampon, amestecă într-o sticlă de aluminiu reutilizabilă ¼ cană de lapte de nucă de cocos, 1/3 cană de șampon pentru bebeluși organic, 1 lingură de ulei de măsline și 15 picături de ulei esențial. Agită bine înainte de folosire!

 

*https://www.youtube.com/watch?v=yyqvgXJtHeI
**
https://www.networx.com/article/15-problems-you-can-solve-with-oatmeal
***https://www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-turmeric
****https://www.healthline.com/nutrition/coconut-oil-and-hair#section1

Distribuie: