5 paşi pentru a reduce risipa alimentară - Club Tefal

5 paşi pentru a reduce risipa alimentară

ÎNAPOI LA LISTA DE ARTICOLE
5 paşi pentru a reduce risipa alimentară

De câte ori pe săptămână te surprinzi aruncând resturi de alimente neconsumate sau stricate? De câte ori duci gunoiul? Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt „deseori”, poate este timpul să începi să adopți noi obiceiuri alimentare. Indiferent că reduci consumul de recipiente din plastic, consumi mai multe alimente pe bază de plante sau că transformi alimentele rămase în ingrediente utile, există numeroase modalități de a reduce risipa alimentară.

Nu te mai baza doar pe preparate cumpărate din magazin 

Prepararea versiunilor de casă a alimentelor cumpărate din magazin poate reduce drastic deșeurile de plastic. De exemplu, dacă cumperi de obicei hummus-ul într-un recipient de plastic află că acesta poate fi făcut foarte ușor acasă, cu doar câteva ingrediente simple.

Humus de casă

Într-un blender puternic adaugă urmatoarele ingrediente și mixează: 

  • 1 conservă de năut
  • 1 cățel de usturoi
  • ¼ cană de ulei de măsline
  • 2 linguri de uc proaspăt de lămâie
  • 2 linguri de tahini
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • ¾ linguriță de sare

Nu este astfel necesară folosirea și aruncarea recipientelor din plastic. Foloseste recipiente din sticlă pentru depozitare.

 

Descoperă alternative vegetale pentru lapte

Dacă îți place laptele, încearcă să-ți faci propriile alternative pe bază de plante. Asftel reduci amprenta de carbon și deșeurile (adio cutii de lapte din plastic)* . Ai nevoie doar de un ingredient de bază (nuci, ovăz, semințe), apă și un blender puternic. Adaugă sirop de arțar pentru a-l îndulci în locul zahărului rafinat.

 

Transformă pâinea uscată în pesmet

Nu arunca pâinea uscată sau feliile rămase. Acestea pot fi transformate ușor cu ajutorul unui blender sau al unui mixer vertical în pesmet și vor dura luni întregi. Pesmetul este perfect pentru cei care iubesc preparatele crocante, dar poate fi folosit și în salate sau supe.

 

Transformă verdețurile rămase în sosuri și creme tartinabile

Dacă nu reușești să consumi salata, spanacul sau varza înainte ca frunzele să înceapă să se ofilească, amestecă-le într-un blender cu cremă de brânză pentru a le transforma în adevarate surse de nutrienți și culoare. Servește cu legume crude la petreceri, ca aperitiv ușor, sănătos, sau bucură-te oricând de o gustare hrănitoare! Acest lucru va adăuga un plus de fibre și nutrienți în dieta ta zilnică.

 

https://www.thegrocer.co.uk/plant-based/how-environmentally-friendly-is-vegan-milk/597897.article

Distribuie: