Cum să transformi resturile alimentare în reţete delicioase - Club Tefal
Începând cu 2024, se pot înregistra doar facturi din magazinul nostru online shop.tefal.ro, nu se pot înregistra facturi de la alți retaileri.

Cum să transformi resturile alimentare în reţete delicioase

ÎNAPOI LA LISTA DE ARTICOLE
Cum să transformi resturile alimentare în reţete delicioase

Alimentele rămase sunt extrem de versatile și ușor de transformat în noi rețete. Încearcă aceste idei ușoare și creative!

Transformă legumele rămase în supă

Supa este o masă ușoară, gustoasă și sănătoasă cu buget redus, care îți permite să folosești orice legume rămase. Acest lucru te ajută să previi deșeurile inutile și te împiedică să arunci părți din legume de care nici nu știai că sunt comestibile! Încercă această supă cu 4 legume, ce poate fi preparată atât din legume întregi, cât și părți rămase din alte rețete.

Supă cu 4 legume

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 150 g de praz feliat
  • 150 g de morcovi tăiaţi în cubuleţe
  • 150 g de gulii tăiate în cubuleţe
  • 100 g de ceapă tocată
  • 1 căţel de usturoi decojit
  • 1 tulpină de ţelină tăiată felii
  • 700 ml de apă
  • Sare, piper
  • Crutoane, brânză Emmentaler sau brânză franţuzească Comté răzuită, pentru servire

Pune la fiert toate legumele pentru 25-30 de minute. Pasează legumele fierte cu ajutorul unui mixer vertical până obții o textură cremoasă. Condimentează după gust și servește! Pentru un plus de aromă, poți adăuga puțină brânză răzuită şi crutoane rumenite în unt.

 

Păstrează resturile de fructe și legume pentru mesele de a doua zi

Dacă îți rămân frunzele rădăcinoaselor, nu le arunca! Acestea sunt perfecte pentru sosuri delicioase, cum ar fi cel pesto! Încercă această rețetă ușoară de pesto cu frunze de sfeclă! Frunzele de sfeclă sunt de fapt cea mai hrănitoare parte din plantă și dau o aromă grozavă preparatelor tale.

Pesto din frunze de sfeclă

Ingrediente pentru 1 ½ căni:

  • 100g frunze de sfeclă
  • 3 căței de usturoi tocat
  • ½ cană de muguri de pin
  • ¼ cană de parmezan proaspăt ras
  • ¼ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper
  • ¼ cană de ulei de măsline extravirgin
  • Ierburi proaspete la alegere (opțional)

Adăugă toate ingredientele într-un blender puternic și mixează la o viteză mică, apoi adăugă treptat uleiul de măsline. Servește alături de pastele preferate.

 

Folosește fructele rămase pentru deserturi

Deserturile sunt o modalitate ușoară și delicioasă de a folosi fructele rămase sau prea coapte. Fructele răscoapte sunt o alegere deosebit de bună pentru preparatele dulci, deoarece conțin în mod natural mai mult zahăr*. Încearcă această rețetă de banana bread. Dacă bananele folosite sunt organice, nu arunca cojile! Păstrează-le și mixează-le într-un smoothie mai târziu!

Banana bread

Ingrediente pentru 1 bucată:

  • 2-3 banane foarte coapte
  • 1/3 cană de unt topit
  • ¾ cană de zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 ½ cani de făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de sare

Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă pentru chec. Adăugă într-un blender puternic bananele, untul, zahărul, oul și extractul de vanilie și mixează până obții o textură fină. Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt și sarea. Toarnă amestecul din blender în vasul cu ingredientele uscate și amestecă până când se omogenizează. Pune amestecul în tavă, și dă-l la cuptor timp de 50-60 de minute. Lasă-l să se răcească înainte de feliere.

 

*https://www.livestrong.com/article/555468-does-sugar-content-rise-as-fruit-ripens/

Distribuie: