Cum să transformi resturile alimentare în reţete delicioase
ÎNAPOI LA LISTA DE ARTICOLEAlimentele rămase sunt extrem de versatile și ușor de transformat în noi rețete. Încearcă aceste idei ușoare și creative!
Transformă legumele rămase în supă
Supa este o masă ușoară, gustoasă și sănătoasă cu buget redus, care îți permite să folosești orice legume rămase. Acest lucru te ajută să previi deșeurile inutile și te împiedică să arunci părți din legume de care nici nu știai că sunt comestibile! Încercă această supă cu 4 legume, ce poate fi preparată atât din legume întregi, cât și părți rămase din alte rețete.
Supă cu 4 legume
Ingrediente pentru 4 porții:
- 150 g de praz feliat
- 150 g de morcovi tăiaţi în cubuleţe
- 150 g de gulii tăiate în cubuleţe
- 100 g de ceapă tocată
- 1 căţel de usturoi decojit
- 1 tulpină de ţelină tăiată felii
- 700 ml de apă
- Sare, piper
- Crutoane, brânză Emmentaler sau brânză franţuzească Comté răzuită, pentru servire
Pune la fiert toate legumele pentru 25-30 de minute. Pasează legumele fierte cu ajutorul unui mixer vertical până obții o textură cremoasă. Condimentează după gust și servește! Pentru un plus de aromă, poți adăuga puțină brânză răzuită şi crutoane rumenite în unt.
Păstrează resturile de fructe și legume pentru mesele de a doua zi
Dacă îți rămân frunzele rădăcinoaselor, nu le arunca! Acestea sunt perfecte pentru sosuri delicioase, cum ar fi cel pesto! Încercă această rețetă ușoară de pesto cu frunze de sfeclă! Frunzele de sfeclă sunt de fapt cea mai hrănitoare parte din plantă și dau o aromă grozavă preparatelor tale.
Pesto din frunze de sfeclă
Ingrediente pentru 1 ½ căni:
- 100g frunze de sfeclă
- 3 căței de usturoi tocat
- ½ cană de muguri de pin
- ¼ cană de parmezan proaspăt ras
- ¼ linguriță de sare
- ¼ linguriță de piper
- ¼ cană de ulei de măsline extravirgin
- Ierburi proaspete la alegere (opțional)
Adăugă toate ingredientele într-un blender puternic și mixează la o viteză mică, apoi adăugă treptat uleiul de măsline. Servește alături de pastele preferate.
Folosește fructele rămase pentru deserturi
Deserturile sunt o modalitate ușoară și delicioasă de a folosi fructele rămase sau prea coapte. Fructele răscoapte sunt o alegere deosebit de bună pentru preparatele dulci, deoarece conțin în mod natural mai mult zahăr*. Încearcă această rețetă de banana bread. Dacă bananele folosite sunt organice, nu arunca cojile! Păstrează-le și mixează-le într-un smoothie mai târziu!
Banana bread
Ingrediente pentru 1 bucată:
- 2-3 banane foarte coapte
- 1/3 cană de unt topit
- ¾ cană de zahăr
- 1 ou
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 ½ cani de făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 vârf de cuțit de sare
Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă pentru chec. Adăugă într-un blender puternic bananele, untul, zahărul, oul și extractul de vanilie și mixează până obții o textură fină. Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt și sarea. Toarnă amestecul din blender în vasul cu ingredientele uscate și amestecă până când se omogenizează. Pune amestecul în tavă, și dă-l la cuptor timp de 50-60 de minute. Lasă-l să se răcească înainte de feliere.
*https://www.livestrong.com/article/555468-does-sugar-content-rise-as-fruit-ripens/
5 paşi pentru a reduce risipa alimentară
De câte ori pe săptămână te surprinzi aruncând resturi de alimente neconsumate sau stricate? De câte...
5 sfaturi cum să refoloseşti cojile de fructe şi legume
Este timpul să spui NU risipei alimentare cu aceste sfaturi utile pentru reutilizarea cojilor de fru...
Produse cosmetice naturale home made
Știai că poți utiliza ingrediente și alimente rămase pentru mai mult decât în rețete? Cu un blender...
Acţionăm împreună pentru protejarea mediului înconjurător
Reducerea amprentei globale a produselor noastre asuupra mediului este o abordare comună: noi suntem...