Acţionăm împreună pentru protejarea mediului înconjurător - Club Tefal
Începând cu 2024, se pot înregistra doar facturi din magazinul nostru online shop.tefal.ro, nu se pot înregistra facturi de la alți retaileri.

Acţionăm împreună pentru protejarea mediului înconjurător

ÎNAPOI LA LISTA DE ARTICOLE
Acţionăm împreună pentru protejarea mediului înconjurător

Reducerea amprentei globale a produselor noastre asuupra mediului este o abordare comună: noi suntem responsabili atunci când le proiectăm, le producem și le transportăm. Iar tu ești, de asemenea, atunci când le folosești. 

Iată câteva sfaturi ecologice pe care le poți implementa în fiecare zi. 

Taie în bucăți mici! 
Taie ingredientele în bucăți mai mici pentru a găti mai rapid, reducând timpul și energia consumată. 

Păstrează ingredientele proaspete mai mult timp 
Pentru a evita risipa de alimente, depozitează fructele și legumele în cutii de conservare: vor rămâne proaspete până la de două ori mai mult. 

1,2,3 Gătește! 
Pentru o gătire perfectă, lasă-te ghidat de indicatorul de temperatură Thermo-Signal®: acesta indică momentul când tigaia este suficient de preîncălzită pentru a începe să gătești. Apoi poți reduce căldura și astfel evita risipa de energie. 

Economie de energie 
Folosește un capac atunci când gătești sau fierbi, pentru a menține căldura. Astfel, vei găti mai repede și, prin urmare, vei consuma mai puțină energie. 

Fără timp pierdut 
Gătește fasolea într-o oală sub presiune. Este de 2 ori mai rapidă și economisește cu până la 50% mai multă energie în comparație cu o oală tradițională! 

Puțin mai blând 
Folosește un burete neabraziv și detergent blând atunci când speli tigăile pentru a evita uzura prematură. Pentru a economisi apă la spălare, lasă tigăile la înmuiat înainte de curățare. 

Reciclează
Știai că inoxul și aluminiul sunt reciclabile la infinit? Poți recicla tigăile și ustensilele de bucătărie pentru a le oferi o a doua viață în centrele de sortare adecvate. 

Exact cât ai nevoie 
Fierbe doar cantitatea de apă de care ai nevoie. Astfel, vei consuma mai puțină energie și apa caldă va fi gata mult mai repede. 

Păstrează-l curat 
Detartrează fierbătorul electric în mod regulat, ideal o dată pe lună sau chiar mai des, dacă locuiești într-o zonă cu apă dură. Folosește oțet alb 8% din comerț. Toarnă 1/2 l de oțet în fierbător și lasă-l să acționeze timp de 1 oră. Golește și clătește de 5 sau 6 ori. Repetă dacă este necesar. 

Îngrijirea țesăturilor 
Întinde cu grijă hainele când le pui la uscat, pentru o călcare mai ușoară. Dacă petreci încă câteva secunde întinzându-le bine, vei economisi minute prețioase la călcare. Sesiuni de călcat mai scurte = economie de timp și energie. 

Nu te încurca în fire 
Pentru a-ți ajuta aparatele electrocasnice să reziste mai mult, evită să înfășori cablul în jurul dispozitivului după utilizare, deoarece tensiunea îl poate deteriora prematur. 

Distribuie: