Tocană de berbec în stil marocan
de JamilaCuisine
Număr porţii
6Timp de preparare
20'Timp de gătire
55'Ingrediente
3 morcovi
500 g cartofi
1 kg carne de berbec
2 cepe
2 roșii
1 legătură de pătrunjel
300 ml supă
1 legătură de coriandru
150 g mazăre
1 linguriță de chimion
1 linguriță de curcuma
1 linguriță de coriandru
1 linguriță de boia dulce
3 căței de usturoi
3-4 linguri de ulei
1 lingură de ghimbir
sare
piper
Pregătire
Începem prin a adăuga în cuva oalei electrice sub presiune Tefal One Pot uleiul și selectăm programul Brown, la 160 de grade Celsius. La semnalul sonor, preîncălzirea este gata și poți adăuga carnea și gătește-o câte 5 minute pe fiecare parte.
După ce au trecut cele 10 minute, scoate carnea și adaugă în cuvă ceapa, împreună cu puțină sare, pe care o vom rumeni folosind tot programul Brown timp de câteva minute.
Când ceapa s-a înmuiat, adaugă roșiile, coriandrul și mai gătește totul pentru încă 3-4 minute, după care poți adauga usturoiul, ghimbirul, gătindu-le pentru încă 2 minute.
Adaugă înapoi carnea, supa, coriandrul măcinat, chimion, boia dulce, curcuma, puțin piper și puțină sare. Amestecă bine condimentele, apoi adaugă cartofii și morcovii și amestecă bine.
Închide oala și selectează programul Gătire sub presiune, timp de gătire 35 de minute și apasă butonul de pornire.
La finalul programului, adaugă mazărea, pătrunjelul și amestecă puțin. Lasă tocana pentru aproximativ 5 minute înainte de a o servi.
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Pizza quattro formaggi
Savoare italiană într-o rețetă ușor de preparat și gata în mai puțin de o oră.
Supă de praz şi cartofi
Cu un gust dulceag, sățioasă și foarte cremoasă, e perfectă pentru orice prânz.
Supă de roşii cu usturoi copt
Supă cu un gust puternic și autentic atunci când ai chef de o savoare diferită