Club Tefal

Pizza quattro formaggi

de JamilaCuisine

Număr porţii

2

Timp de preparare

30'

Timp de gătire

20'
Pizza quattro formaggi

Ingrediente

Pentru aluat:
500 g făină
270 ml apă
30 ml ulei
10 g drojdie uscată
sare

Pentru topping şi sos:
120 g gorgonzola
200 g mozzarella
60 g parmezan
100 g ricotta
150 g roşii pasate
2 linguri ulei de măsline
1 lingură oregano uscat
sare

Pregătire

1. Prepararea aluatului:
Pune făina într-un bol mare, adaugă drojdia uscată, o linguriţă de sare, uleiul de măsline şi apă puţin câte puţin şi începe să frămânţi. După ce s-a format aluatul, continuă frământarea aproximativ 15 minute până ce devine suplu şi elastic. Când aluatul este gata, acoperă bolul cu folie de plastic şi lasă-l să crească pentru aproximativ 40 de minute sau până când îşi dublează volumul.

2. Pentru prepararea sosului:
Pune uleiul de măsline peste roşiile pasate, adaugă oregano uscat, puţină sare şi amestecă bine.

Scoate accesoriul de copt din grătarul electric OptiGrill Snacking & Baking. Ia o bucată din aluat de aproximativ 300 g, presară făina pe blatul de lucru şi întinde aluatul. Pune aluatul în accesoriul pentru copt, întinde-l foarte bine pe toată suprafaţa şi adaugă sos deasupra. Presară apoi jumătate din cantitatea de mozzarella, jumătate din cantitatea de gorgonzola, jumătate din ricotta şi la final jumătate din parmezan.

Pune accesoriul în grătar, porneşte grătarul, selectează modul manual la treapta 3 (semnalul luminos portocaliu) şi apasă OK. Lasă pizza să se gătească pentru aproximativ 20 de minute. Când pizza este gata, opreşte grătarul şi scoate accesoriul din grătar. Scoate pizza din accesoriu folosind 2 spatule.

Distribuie:

Deţii sau foloseşti acest produs ?

Spune-ne opinia ta

Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.

încă nu au fost postate recenzii

InspiraţieReţete pentru chefii de acasă

Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!