Cârnaţi de casă cu vită şi oaie
de JamilaCuisine
Număr porţii
5Timp de preparare
40'Timp de gătire
10'Ingrediente
2.5 kg de ceafă de vită
2.5 kg de pulpă de berbec
intestine de oaie
200 g usturoi
rosmarin
cimbru uscat
boia dulce
Sare
Piper
Pregătire
Preparare amestesc:
Adaugă peste ambele tipuri de carne înainte de a toca: piperul, sarea, rozmarinul, cimbrul și la final boiaua dulce și amestecă-le bine. Pentru a toca carnea folosește sita medie a mașinii de tocat HV4. După ce ai tocat carnea pune într-un tocător de bucătarie electric usturoiul, puțină apă și mărunțește-l foarte bine.
Mută carnea într-un bol mai mare, adaugă peste ea usturoiul mărunțit și amestecă foarte bine compoziția. Pentru a umple cârnații conectează la mașina de tocat accesoriul pentru cârnați. Pune un intestin pe accesoriu, iar la capătul acestuia fă un nod și începe să umplii cu carnea tocată, la finalul intestinul înnoadă.
După ce ai terminat de umplut, răsucește partial cârnații pentru a face porții individuale. După aceea, pune-i la scurs la un loc răcoros pentru ca membrana să se usuce. Dacă dorești îi poți pune la afumat sau la congelator.
Preparare cârnați:
Pornește grătarul OptiGrill+ XL, selectează funcția pentru cârnați, apasă OK și lasă grătarul să se încălzească. După ce acesta s-a încălzit pune cârnații și lasă-i să se gătească.
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Pizza quattro formaggi
Savoare italiană într-o rețetă ușor de preparat și gata în mai puțin de o oră.
Supă de praz şi cartofi
Cu un gust dulceag, sățioasă și foarte cremoasă, e perfectă pentru orice prânz.