Piept de pui in sos de ardei copti
de JamilaCuisine
Număr porţii
4Timp de preparare
20'Timp de gătire
60'Ingrediente
4 jumatati de piept de pui
2 cepe
1 ardei gras
3 catei de usturoi
3-4 linguri de ulei
1/2 legatura de patrunjel
50 g parmezan
4 ardei copti
100 g crema de branza
1 lingura ierburi aromatice
1 lingura boia dulce
sare
piper
Pregătire
Condimentam cele 4 jumatati de piept de pui cu sare, piper, boia, ierburile aromatice, atat pe o parte, cat si pe cealalta. Adaugam putin ulei, jumatate din intreaga cantitata.
Pentru sos, vom incepe prin a adauga ardeii copti in recipientul de mixare, peste care adaugam putina apa si pasam bine pana obtinem un piure. Adaugam crema de branza si incorcopam, apoi transferam intr-un bol peste care adaugam si parmezanul si amestecam.
Vom gati pieptul de pui folosind tigaia Tefal Ingenio Unlimited - adaugam uleiul ramas dupa ce tigaia a atins temperatura optima, apoi adaugam pieptul de pui, gatindu-l pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
Dupa ce puiul este gatit, il vom pune de-o parte si vom gati in tigaie ardeii si ceapa pentru aproximativ 4-5 minute. Cand acestea s-au inmuiat, putem adauga usturoiul si gatim pentru cel mult 1 minut, apoi adaugam sosul de ardei copt si subtiem cu putina apa compozitia.
Adaugam pieptul de pui si vom da tigaia la cumptorul preincalzit la 200 grade si vom gati pentru 30-40 minute pana cand carnea de pui va fi bine gatita.
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Pizza quattro formaggi
Savoare italiană într-o rețetă ușor de preparat și gata în mai puțin de o oră.
Supă de praz şi cartofi
Cu un gust dulceag, sățioasă și foarte cremoasă, e perfectă pentru orice prânz.
Supă de roşii cu usturoi copt
Supă cu un gust puternic și autentic atunci când ai chef de o savoare diferită