Fish & Chips - Club Tefal

Fish & Chips

de JamilaCuisine

Număr porţii

4

Timp de preparare

20'

Timp de gătire

40'
Fish & Chips

Ingrediente

Pentru pește:
250 ml apă minerală
400 g file de pește alb
140 g făină
1 linguriță praf de copt
sare
piper

Pentru cartofi:
500 g cartofi felii
ierburi aromatice
2 linguri ulei
sare
piper

Pentru sos tartar:
1 lingură de capere
130 ml ulei
3 castraveți murați
½ legătură de mărar
1 lingură de muștar
1 lingură de oțet
¼ ceapă mică
1 gălbenuș de ou
piper

Pentru piureul de mazăre:
100 ml smântână de gătit
200 g mazăre
Frunze de mentă
1 lingură de unt
sare
piper

Pregătire

Mod de preparare cartofi:
Pune cartofii într-o tavă, peste ei pune puțin ulei, ierburi aromatice, sarea și piper și amestecă pentru a condimenta foarte bine cartofii. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 40 de minute.

Mod de preparare maioneză și sos tartar:
Adaugă în vasul special pentru maioneză al mixerului vertical Tefal Infiny Force: gălbenușul, lingura de oțet, muștarul, un praf de piper și uleiul. Introdu mixerul în bol și mixează pentru 5 - 10 secunde fără să miști mixerul. După ce maioneza a început să se formeze începe să miști mixerul până când maioneza este gata.
Pune în bolul tocătorului automat castraveții, mărarul, ceapa și caperele și mărunțeste bine toate ingredinetele. După ce aceste s-au mărunțit pune-le peste maioneză și amestecă bine cu o lingură până când sosul tartar este gata. Pune-l în frigider.

Mod de preparare pește:
Pune într-un bol mai mare făina, sarea, piperul, praful de copt iar apoi amestecă cu un tel cât să omogenizezi foarte bine ingredientele iar la final adaugă apa minerală și apoi amestecă ușor. Pentru a prăji peștele, dă-l prin făină, apoi trece fileul de pește prin aluatul pregătit și prăjește-l. Scoate fileuluri pe un platou.


Mod de preparare piure de mazăre:
Pune apa la fiert, după ce aceasta începe să clocotească adaugă mazărea, un praf de sare și las-o să fierbă pentru aproximativ 3 - 4 minute. Scurge mazărea și clătește-o cu apă rece. Pentru a pasa mazărea folosește mixerul vertical cu accesoriul din oțel inoxidabil. Pune în bol mazărea fiartă, piper, sare, untul, și începe să pasezi, treptat adaugă smântâna pentru gătit. La final adaugă câteva frunze de mentă și mixează până când vei obține un piure fin.

Servire: Servește fileurile de pește împreună cu cartofii, piureul de mazăre și sosul tartar.

Distribuie:

Deţii sau foloseşti acest produs ?

Spune-ne opinia ta

Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.

încă nu au fost postate recenzii

InspiraţieReţete pentru chefii de acasă

Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!