Chifle pentru burger
de Adrian Hădean
Număr porţii
12Timp de preparare
65'Timp de gătire
12'Ingrediente
125 ml apă
250 ml lapte
55 g unt 82% grăsime
700 g făină albă
7 g drojdie uscată/25 g drojdie crudă dizolvată în 2 3 linguri de lapte
și puțin zahăr
Pregătire
Vom începe prin a încălzi laptele împreună cu apa și untul până când se va topi complet untul.
Adăugăm făina în bolul robotului de bucătărie Tefal MasterChef Grande, apoi drojdia și un ou, după care turnăm puțin câte puțin amestecul de lapte numai după ce acesta s-a răcit suficient.
Lăsăm să frământe timp de aproximativ 10 minute, după care vom presăra făină pe o planșetă și turnăm aluatul peste. Împărțim aluatul în părți egale și modelăm astfel să obținem 12 bile.
Poziționează-le într-o tavă cu foaie de copt și lasă-le la dospit timp de aproximativ o oră la temperatura camerei.
Înainte de a le pune în cumpor, bate un ou și unge fiecare ciflă în parte cu oul bătut. Presară cu mac sau susan, după gust, după care dă-le la cuptor la 210 grade Celsius timp de 12 minute.
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Pizza quattro formaggi
Savoare italiană într-o rețetă ușor de preparat și gata în mai puțin de o oră.
Supă de praz şi cartofi
Cu un gust dulceag, sățioasă și foarte cremoasă, e perfectă pentru orice prânz.
Supă de roşii cu usturoi copt
Supă cu un gust puternic și autentic atunci când ai chef de o savoare diferită