Cannelloni cu carne
de JamilaCuisine
Număr porţii
4Timp de preparare
60'Timp de gătire
60'Ingrediente
Pentru sosul de roșii:
1.5 kg de roșii
2-3 linguri de ulei de măsline
câteva frunze de busuioc
3 căței de usturoi feliați
sare
piper
Pentru umplutură:
0.5 kg de pulpă de vițel
250 g de paste cannelloni
1 ceapă tocată mărunt
120 g de ricotta
120 g de mozzarella
30 g de parmesan
1 morcov tăiat cubulețe
1 ou
2 linguri de ulei de măsline
sare
piper
Pregătire
Pentru început, vom prepara sucul de roșii cu ajutorul mașinii de tocat carne Tefal HV8 Plus.
Într-o cratiță încăpătoare preîncălzită punem uleiul de măsline, adăugăm usturoiul și îl gătim pentru aproximativ un minut. Adăugăm sucul de roșii, frunzele de busuioc întregi, sarea, piperul și lasăm sosul să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute.
Cât timp fierbe sosul de roșii ne putem ocupa de carne pe care o vom toca tot cu ajutorul mașinii de tocat carne Tefal HV8 Plus.
Pentru umplutură, punem uleiul într-o tigaie preîncălzită, adăugăm ceapa, morcovul, piperul, sarea și gătim legumele pentru 5 minute până când se înmoaie. Când legumele s-au înmuiat, putem adăuga carnea tocată și o vom găti pentru aproximativ 20 de minute. După ce carnea este gata, o vom lasă la citit pentru 30 de minute.
Peste carnea și legumele răcite adăugăm ricotta, parmesanul și oul și amestecăm foarte bine totul. Cu o linguriță vom umple fiecare pastă cu umplutură preparată.
Într-o tavă pentru cuptor, putem la bază aproximativ jumătate din sosul de roșii peste care punem pastele umplute și adăugăm din nou sos de roșii. La final adăugăm peste sos mozzarella și o acoperim cu folie de aluminiu fără a atinge preparatul.
Punem tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute sau până când vor fi moi.
Poftă bună!
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Pizza quattro formaggi
Savoare italiană într-o rețetă ușor de preparat și gata în mai puțin de o oră.
Supă de praz şi cartofi
Cu un gust dulceag, sățioasă și foarte cremoasă, e perfectă pentru orice prânz.
Supă de roşii cu usturoi copt
Supă cu un gust puternic și autentic atunci când ai chef de o savoare diferită