Tort DoboŞ - Club Tefal

Tort DoboŞ

de JamilaCuisine

Număr porţii

12

Timp de preparare

60'

Timp de gătire

120'
Tort DoboŞ

Ingrediente

Pentru foi/ o singură foaie:
8 ou /1 ou
160 g făină /20g făină
80 g de unt topit/ 10g unt topit
160 g zahăr/ 20g zahăr
sare

Pentru cremă
300 g unt
200 g ciocolată amăruie
200 g zahăr
3 ouă
3 linguri de apă

Pentru caramel
150 g zahăr
50 ml apă
1 lingură de oțet

Pregătire

Pregătirea unei foi:
Pune în bolul robotului de bucătărie Masterchef Gourmet: un ou, zahăr, un praf de sare și mixează foarte bine cu accesoriul în formă de tel până când oul își va tripla volumul. Peste compoziția obținută adaugă untul topit și făina cernută, iar apoi încorporează ingredientele cu ajutorul unei linguri. Transferă compoziția într-o tavă de copt rotunda și întinde-o pe toată suprafața. Pune tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 175°C pentru aproximativ 15 minute. Repetă acest proces pentru restul foilor.

Pregătirea cremei:
În bolul robotului de bucătărie cu accesoriu pentru mixat pune: ouăle, zahărul și pornește robotul mărind viteza treptat pentru aproximativ 10 minute până când ouăle își tripleză volumul.
Pe aragaz pune la fiert o cratiță cu apă. Transferă ouăle bătute într-un bol pe care îl vei pune deasupra cratiței cu apa fiartă și începe să amesteci cu un tel pentru 10 - 15 minute sau până când amestecul se va îngroșa. Când amestecul este aproape gata adaugă 3 linguri de apă și continuă să amesteci pentru 5 minute. După ce crema este gata, scoate bolul din cratiță, adaugă ciocolata și amestecă bine până când aceasta s-a topit. Când crema este gata las-o să se răcească. După ce aceasta s-a răcit pune în boul robotului de bucătărie untul, mixează mărind viteza treptat adaugă câte puțin din crema de ciocolată și continuă să faci acest lucru până când aceasta se va termina.

Asamblare tort:
Pune deoparte o foaie pentru ca la final să o îmbraci în caramel.
Pe un platou, pune o foaie peste ea o lingură de cremă și întinde-o uniform pe toată suprafața. Continuă să pui foaie și cremă până când vei termina toate foile. Păstrează puțină cremă pentru a îmbrăca marginile tortului și pentru a-l decora. Pune-l la frigider.

Pentru caramel:
Pune într-o cratiță zaharul, apa și oțetul, amestecă și lasă compoziția să fiarbă până când zahărul se va topi și se va transforma în caramel. Toarnă caramelul peste ultima foaie, puțin câte puțin și întinde-l cu o spatulă. Lasă să se răcească și taie foaia pe jumătate și apoi în sferturi iar fiecare sfert taie-l în câte 3 bucăți.

Decorare tort
Scoate tortul din frigider și fă niște rozete cu crema păstrată pentru decorare, după ce ai făcut rozetele pune câte o felie de blat pe care ai adaugat caramelul.

Distribuie:

Deţii sau foloseşti acest produs ?

Spune-ne opinia ta

Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.

încă nu au fost postate recenzii

InspiraţieReţete pentru chefii de acasă

Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!