Prăjitură cu caise şi musli
de JamilaCuisine
Număr porţii
8Timp de preparare
15'Timp de gătire
30'Ingrediente
300 g caise
200 g făină
4 ouă
30 g musli topit
100 g unt topit
100 g zahăr
30 g migdale mărunţite
puţină sare
coajă de la o lămâie
7 g praf de copt
Pregătire
1. Taie caisele în jumătate şi scoate sâmburii. Fiecare jumătate tai-o în câte 3 bucăţi. Pentru aluat, pune untul într-un bol mare, adaugă zahărul, sarea şi coaja de lămâie şi amestecă bine cu un tel.
2. Adaugă ouăle, unul câte unul şi amestecă până sunt foarte bine incorporate. La final, pune făina şi praful de copt şi amestecă până când compoziţia devine omogenă.
3. Pune compoziţia în accesoriul de copt al grătarului Optigrill Snacking & Baking şi nivelează. Aşază caisele deasupra şi presară musli şi câteva migdale mărunţite pentru a obţine o crustă crocantă.
4. Pune accesoriul în grătar, porneşte grătarul, selectează modul manual la treapta 2 (semnalul luminos galben) şi apasă OK. Lasă să se coacă timp de 30 de minute. Când prăjitura este gata, scoate accesoriul din grătar. Lasă prăjitura să se răcească cel puţin 30 de minute înainte de a o tăia.
Sfat: Poţi înlocui untul topit cu ulei
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Brioşe cu făină integrală
O rețetă delicioasă pentru cei care nu se pot abține de la dulce, dar țin și la siluetă.