Cornuleţe fragede cu rahat
de JamilaCuisine
Număr porţii
50Timp de preparare
30'Timp de gătire
15'Ingrediente
500 g făină
200 g unt
4 gălbenușuri
80 g smântână
40 ml lapte
10 g dorjdie
1 lingură de zahăr tos
15 g de zahăr vanilat
Sare
Pentru decor:
150 g zahăr pudră
Pentru umplutură:
150 g rahat
100 g magiun de prune
Pregătire
Prepare aluat: Adaugă într-un bol laptele călduț, drojdia și zahărul. Amestecă foarte bine ingredientele cu o linguriță. Lasă amestecul pentru aproximativ 10 minute să se odihnescă. În bolul robotului de bucătărie Masterchef Gourmet, pune făina, untul rece și pornește aparatul până când obți compoziția sub forma pesmetului. Scoate accesoriul paletă și înlocuiește-l cu cârligul pentru aluat. Peste compoziția obținută adaugă drojdia, smântâna, gălbenușurile, zahărul vanilat și un praf de sare. Pornește robotul și lasă ingredientele să se amestece până se formează aluatul. După ce este gata, scoate aluatul din bolul robotului, modelează-l sub forma unei bile, pune-l într-un bol, acoperă-l cu folie de plastic și lasă-l să se odihnească pentru 30 de minute. Taie aluatul în două bucăti, presară puțină faină pe blat și întinde-l, după ce acesta este întins foarte bine, ia o farfurie pe care o pui deasupra, taie de jur împrejur, îndepărtează excesul și părstrează-l pentru a-l folosi din nou. Taie aluatul în 8 bucăți, iar la baza fiecărui triunghi pune câte o bucățică de rahart sau magiun de prune și rulează cât să obți un cornuleț. Pune cornulețele în tavă în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10-15 minute. După ce acestea s-au copt, lasă-le să se răcească pentru 5 minute și dă-le prin zahăr pudră.
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Brioşe cu făină integrală
O rețetă delicioasă pentru cei care nu se pot abține de la dulce, dar țin și la siluetă.