Ruladă de bezea şi căpşuni
de JamilaCuisine
Număr porţii
8Timp de preparare
30'Timp de gătire
30'Ingrediente
250 g mascarpone
200 ml smântână pentru frișcă
6 albușuri
200 g zahăr tos
50 g zahăr pudră
200 g căpșuni
50 g migdale mărunțite
o linguriță esență de vanilie
puțină sare
Pregătire
Pentru început, ne vom ocupa de bezea, așa că vom bate mai întâi albușurile cu puțină sare. Mixăm albușurile până devin spumoase, adăugând puțin câte puțin zahărul.
Transferăm bezeaua în tava cuptorului și o nivelăm, adăugăm peste ea migdalele mărunțite și apoi vom da tava la cuptorul preîncălzit la 140 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
După 30 de minute, vom scoate tava din cuptor și o vom lăsa să se răcească timp de 5 minute, după care o vom scoate din tavă și îndepărtăm cu grijă foaia de copt.
Preparăm crema, adăugând smântâna pentru frișcă, mascarponele, zahărul pudră și esența de vanilie. Amestecăm totul până obținem o cremă aerată și fină.
Când bezeaua s-a răcit complet, vom adăuga peste ea crema, într-un strat subțire și căpșunile feliate apoi o rulăm pe lungime.
După ce am format rulada, o vom da la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Brioşe cu făină integrală
O rețetă delicioasă pentru cei care nu se pot abține de la dulce, dar țin și la siluetă.