Prăjitură de ciocolată şi mousse de zmeură - Club Tefal
Începând cu 2024, se pot înregistra doar facturi din magazinul nostru online shop.tefal.ro, nu se pot înregistra facturi de la alți retaileri.

Prăjitură de ciocolată şi mousse de zmeură

de JamilaCuisine

Număr porţii

10

Timp de preparare

30'

Timp de gătire

60'
Prăjitură de ciocolată şi mousse de zmeură

Ingrediente

Pentru blat:

250 ml de lapte
360 g de făină
250 g de zahăr
50 g de cacao
250 g de lapte bătut
150 ml de ulei
20 g de bicarbonat de sodiu
3 ouă
120 g de smântână 20% grăsime
sare

Pentru mousse:
500 ml de smântână pentru frișcă
500 g de zmeură proaspătă sau congelată
20 g de gelatină
100 g de zahăr

Pregătire

Pentru a pregăti platul, vom folosi mixerul vertical Tefal QuickChef. În accesoriul pentru procesarea alimentelor vom adăuga ingredientele uscate: făina, zahărul, cacaoa, bicarbonatul de sodiu și sarea cava ajuta la intensificarea gustului apoi mixam astfel încât să combinăm bine toate ingredientele.

Peste ingredientele solide vom adăuga cele lichide: laptele, ouăle, smântâna, laptele bătut, uleiul și amestecăm bine toată compoziția până devine omogenă.

Transferăm compoziția într-o tavă pentru prăjituri tapetată cu foaie de copt și o dăm în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute.

Pentru prepararea mousse-ului de zmeură vom începe prin a hidrata gelatina cu aproximativ 100 ml de apă, amestecăm și așteptăm ca gelatina să se umfle.

Vom pasa zmeura folosind mixerul vertical Tefal QuickChef, piureul rezultat îl vom trece printr-o sită fină pentru a separa semințele. Adăugăm zahărul și punem piureul pe foc unde îl vom fierbe pentru aproximativ 5 minute pentru ca zahărul să se topească.

După ce piureul a fiert, îl vom lua de pe foc și vom adăuga gelatina, amestecând bine până se topește, apoi vom lăsa compoziția să ajungă la temperatura camerei.

Când piureul a ajuns la temperatura camerei, putem să batem frișca pe 3 sferturi și apoi o încorporăm în piureul de zmeură.

Nivelăm blatul de prăjitură într-o tavă, peste care vom adăuga mousse-ul de zmeură și îl vom nivela și pe acesta, după care dăm totul la frigider pentru aproximativ 6 ore sau peste noapte.

Distribuie:

Deţii sau foloseşti acest produs ?

Spune-ne opinia ta

Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.

încă nu au fost postate recenzii

InspiraţieReţete pentru chefii de acasă

Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!