Gogosi
de Adrian Hadean
Număr porţii
10Timp de preparare
30'Timp de gătire
15'Ingrediente
1 kg faina alba cernuta
25-30 de grame de drojdie cruda sau 7-8 grame de drojdie uscata
o jumatate de litru de lapte
30-40 grame de unt
o lingura de smantana (25% grasime)
un ou
putina sare
trei linguri de zahar (in jur de 100 de grame)
Pregătire
Incepem prin a cerne faina printr-o sita, dupa care o adaugam in bolul robotului de bucatarie Tefal MasterChef Grande, impreuna cu oul, smantana. Intr-un bol separat, adauga drojdia impreuna cu putin lapte si zahar pentru cateva minut, apoi adaug-o in bolul robotului de bucatarie.
Intr-o craticioara adauga laptele, untul si zaharul si amesteca pana obtii o compozitie omogena, las-o la racit apoi.
Dupa ce compozitia s-a racit, adauga treptat in bolul robotului si framanta pana obtii un aluat elsatic, aproximativ 10-12 minute. Lasa aluatul la crescut intr-un bol cu o folie de plastic deasupra.
Intinde aluaturi si taie-l in forme rotunde si gatestele in ulei incins, amestecand des pentru a le intoarce de pe o parte pe alta.
Dupa ce s-au racit, adauga putin zahar pudra peste gogosi si serveste-le cu dulceata sau simple.
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Brioşe cu făină integrală
O rețetă delicioasă pentru cei care nu se pot abține de la dulce, dar țin și la siluetă.