Cozonac cu nimic
de Adrian Hădean
Număr porţii
2Timp de preparare
180'Timp de gătire
45'Ingrediente
1 kg faina
300 g unt
200 ml lapte
210 g zahăr
40g maia uscată sau 25g drojdie proaspătă sau 14g drojdie uscată
20 g sare
2 gălbenușuri
1 ou întreg
1 linguriță extract de vanilie
Pregătire
Topește untul în lapte și lasă-l să se răcorească. Amestecă toate ingredientele uscate. Adaugă ouălele și untul cu lapte, treptat.
Frământă 15 minute cu Tefal Masterchef Grande, adăugând lichidul pas cu pas. Lasă la dospit o oră sub un ștergar. Împarte aluatul și pune-l în tăvi.
Mai lasă la dospit o oră. Unge suprafața cu ou bătut.
Coace 40 de minute la 160 de grade Celsius.
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Brioşe cu făină integrală
O rețetă delicioasă pentru cei care nu se pot abține de la dulce, dar țin și la siluetă.