Friptură de ton cu garnitură de legume la tigaie
de Adrian Hădean
Număr porţii
1Timp de preparare
10'Timp de gătire
10'Ingrediente
ton
sare
piper
ulei de măsline
2-3 rămurele de busuioc
dovlecel
ceapă verde
roșii cherry
puțin usturoi
zeama de la o jumătate de lămâie
un cub de unt
Pregătire
Ia bucată de ton și adaugă peste ea ușei de măsline, sare grunjoasă, piper proaspăt măcinat, 2-3 rămurele de busuioc și lasă-l la marinat aproximativ 30-40 minute.
Pentru garnitură, mărunțește dovlecelul, ceapa verde, roșiile și usturoiul apoi adaugă tot într-o tigaie încăpătoare împreună cu uleiul de măsline, sarea și piperul.
Cânt acestea încep să se rumenească, adaugă zeama de la o jumătate de lămâie, apoi cubul de unt. Amestecă încă puțin și gata garnitura.
Într-o tigaie grill încinsă bine, adaugă bucata de ton și gătește-o 2 minute pe o parte, 2 minute pe cealaltă parte, astfel încât la mijloc să rămână rozaliu și suculent.
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Pizza quattro formaggi
Savoare italiană într-o rețetă ușor de preparat și gata în mai puțin de o oră.
Supă de praz şi cartofi
Cu un gust dulceag, sățioasă și foarte cremoasă, e perfectă pentru orice prânz.
Supă de roşii cu usturoi copt
Supă cu un gust puternic și autentic atunci când ai chef de o savoare diferită