Creveţi la grătar in 3 feluri
de JamilaCuisine
Număr porţii
6Timp de preparare
30'Timp de gătire
10'Ingrediente
Pentru greveții în stil grecesc:
250 g creveti
2 linguri de ulei de masline
zeama de la o lamaie
3 caței de usturoi mărunțiți
câteva crenguțe de oregano
o lingură de roșii uscate cu busuioc și usturoi
sare
piper
Pentru creveții în still indian:
250 g creveți
o jumătate de legătură de coriandru
100 g de iaurt
o jumătate de linguriță de chimion
o jumătate de linguriță de boia iute
o jumătate de linguriță de turmeric și garam masala
2 linguri de ulei
sare
piper
Pentru creveții în stil chinezesc:
250 g de creveți
100 ml suc de ananas
150 g de ananas
3 căței de usturoi răzuiți
2 linguri de sos dulce de chili
2 linguri de ulei
2 linguri de sos de soia
10 g de ghimbir răzuit
Pregătire
Pentru început ne vom ocupa de creveții în stil grecesc.
Vom pune zeama de lâmăie într-un bol mai mare, peste care adăugăm uleiul de măsline, roșiile uscate cu busuioc și usturoi, oreganoul care poate fi uscat sau proaspăt, usturoiul răzuit și condimentăm cu sare și piper după gust.
Amestecăm totul foarte bine, iar apoi adăugăm creveții decorticați și eviscerați. Vom amesta creveți bine de tot după care îi lăsăm la marinat timp de 30 de minute.
Pentru creveții în stil indian
Începem prin a adăuga iaurtul într-un bol mai mare peste care adăugăm condimentele după cum urmează: chimionul, turmericul, garam masala, boia iute, piper și sare după gust.
Adăugăm uleiul și coriandul proaspăt pe care îl puteți înlocui cu pătrunjel. Amestecăm foarte bine totul după care adăugăm creveții amestecând în continuare. Lăsăm totul la marinat pentru 30 de minute.
Pentru creveții în stil chinezesc
Adăugăm sucul de ananas într-un bol peste care adăugăm sosul de chili dulce, ghimbirul răzuit, usturoiul, sosul de soia și uleiul.
Amestecăm foarte bine totul și adăugăm creveții pe care îi amestecăm foarte bine, iar apoi îi lăsăm și pe ei la marinat tot pentru 30 de minute.
Când creveții s-au marinat, îi punem pe bețe de frigăruie, iar pentru a găti frigăruiele vom folosi grătarul electric Tefal OptiGrill XL.
Vom folosi programul pentru fructe de mare și vom pune la făcut creveții după ce grătarul ne va avertiza sonor că este găta pentru a fi utilizat.
După ce așezăm frigăruiele pe grătar închidem capacul și asteptăm semnalul sonor care ne avertizează ca preparatele noastre sunt gata.
Poftă bună!
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Pizza quattro formaggi
Savoare italiană într-o rețetă ușor de preparat și gata în mai puțin de o oră.
Supă de praz şi cartofi
Cu un gust dulceag, sățioasă și foarte cremoasă, e perfectă pentru orice prânz.
Supă de roşii cu usturoi copt
Supă cu un gust puternic și autentic atunci când ai chef de o savoare diferită