Club Tefal

Burger cu somon Şi ananas

de Marius Dragne

Număr porţii

4

Timp de preparare

30'

Timp de gătire

30'
Burger cu somon Şi ananas

Ingrediente

500g somon fără piele
1/3 cană pesmet
2 linguri parmesan ras
1 linguriță suc de lămâie
2 linguri zahăr brun
1 lingură boia dulce
½ linguriță piper cayenne
½ linguriță pudră de usturoi
½ linguriță cimbru
½ linguriță sare și piper
4 rondele de ananas proaspăt
4 chifle pentru burgeri
Ceapă roșie
Frunze de salată
Ulei de măsline
Cremă de brânză: 200g cremă de brânză, 2 linguri mărar proaspăt tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, 1 lingură busuioc uscat
Cremă de avocado: 1 avocado, 1 lingură suc de lămâie, sare și piper

Pregătire

Pornim grătarul electric Tefal OptiGrill. Selectăm programul Temperatură Manuală, alegem culoarea portocalie și apăsăm butonul OK. După ce grătarul s-a preîncălzit, deschidem capacul, ungem grill-ul cu ulei de măsline, punem feliile de ananas și închidem capacul. Le lăsăm 3-5 minute.

Tocăm mărunt somonul (sau îl punem într-un robot de bucătărie) și îl amestecăm cu pesmetul, parmezanul și sucul de lămâie. Separat, preparăm un mix de condimente: zahăr brun, piper cayenne, boia dulce, pudră de usturoi, cimbru, sare și piper.

Formăm cu mâinile 4 burgeri de somon și îi tapetam cu mixul de condiment.

Selectăm programul Burger sau Pește și apăsăm butonul OK. Ungem cu puțin ulei plăcile de grill. Când indicatorul violet nu mai clipește, putem pune somonul pe grătar și închidem capacul. Îl lăsăm până când indicatorul luminos este portocaliu.

Ne formăm burgerul și îl savurăm.

Distribuie:

Deţii sau foloseşti acest produs ?

Spune-ne opinia ta

Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.

încă nu au fost postate recenzii

InspiraţieReţete pentru chefii de acasă

Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!