Burger cu somon Şi ananas
de Marius Dragne
Număr porţii
4Timp de preparare
30'Timp de gătire
30'Ingrediente
500g somon fără piele
1/3 cană pesmet
2 linguri parmesan ras
1 linguriță suc de lămâie
2 linguri zahăr brun
1 lingură boia dulce
½ linguriță piper cayenne
½ linguriță pudră de usturoi
½ linguriță cimbru
½ linguriță sare și piper
4 rondele de ananas proaspăt
4 chifle pentru burgeri
Ceapă roșie
Frunze de salată
Ulei de măsline
Cremă de brânză: 200g cremă de brânză, 2 linguri mărar proaspăt tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, 1 lingură busuioc uscat
Cremă de avocado: 1 avocado, 1 lingură suc de lămâie, sare și piper
Pregătire
Pornim grătarul electric Tefal OptiGrill. Selectăm programul Temperatură Manuală, alegem culoarea portocalie și apăsăm butonul OK. După ce grătarul s-a preîncălzit, deschidem capacul, ungem grill-ul cu ulei de măsline, punem feliile de ananas și închidem capacul. Le lăsăm 3-5 minute.
Tocăm mărunt somonul (sau îl punem într-un robot de bucătărie) și îl amestecăm cu pesmetul, parmezanul și sucul de lămâie. Separat, preparăm un mix de condimente: zahăr brun, piper cayenne, boia dulce, pudră de usturoi, cimbru, sare și piper.
Formăm cu mâinile 4 burgeri de somon și îi tapetam cu mixul de condiment.
Selectăm programul Burger sau Pește și apăsăm butonul OK. Ungem cu puțin ulei plăcile de grill. Când indicatorul violet nu mai clipește, putem pune somonul pe grătar și închidem capacul. Îl lăsăm până când indicatorul luminos este portocaliu.
Ne formăm burgerul și îl savurăm.
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Pizza quattro formaggi
Savoare italiană într-o rețetă ușor de preparat și gata în mai puțin de o oră.
Supă de praz şi cartofi
Cu un gust dulceag, sățioasă și foarte cremoasă, e perfectă pentru orice prânz.
Supă de roşii cu usturoi copt
Supă cu un gust puternic și autentic atunci când ai chef de o savoare diferită