Tort galactic - Club Tefal
Începând cu 2024, se pot înregistra doar facturi din magazinul nostru online shop.tefal.ro, nu se pot înregistra facturi de la alți retaileri.

Tort galactic

de Tefal

Număr porţii

10

Timp de preparare

60'

Timp de gătire

40'
Tort galactic

Ingrediente

6 ouă
un praf de sare
700 g zahăr esență de vanilie
400 g marmeladă de căpșuni
180 g făină
600 g cremă de brânză
1/2 cană de unt de arahide
300 ml apă
1 cană de lapte condensat
15 foițe de gelatină
700 g ciocolată albă
colorant natural - albastru și roșu

Pregătire

Sparge ouăle și pune-le în bolul mixerului Tefal Wizzo, adaugă un praf de sare, apoi montează accesoriul tel.

Adaugă 180 g zahăr și continuă să mixezi până se face spumă. Toarnă câțiva stropi de esență de vanilie.

Dă 180 g făină prin sită și amestecă cu spuma de ouă până când capătă un aspect aerat, apoi într-o tavă rotundă, tapetează pereții cu hârtie de copt unsă cu ulei. Toarnă aluatul în tavă și preîncălzește cuptorul la 170 de grade.

Bagă tava cu aluat în cuptor pentru 40 de minute. Între timp, pregătește crema și introdu în bolul mixerului 600 g cremă de brânză amestec-o puțin la viteză medie.

Adaugă ½ cană de zahăr și o cană de unt de arahide și continuă să mixezi toate elementele la viteză medie până când vei obține o cremă aerată și fină. După 40 de minute, scoate blatul din cuptor și taie blatul pe jumătate cu un cuțit special de pâine.

Toarnă ½ din cremă pe o jumătate din blat și întinde-o bine și uniform pe tot blatul, apoi adaugă marmeladă de căpșuni și întinde-o uniform. Așază cealaltă jumătate de blat peste și acoperă cu restul cremei deasupra și pe părțile laterale ale tortului.

Bagă tortul la frigider și pregătește glazura punând 300 ml de apă la încălzit. Adaugă 350 g zahăr si amestecă pentru a obține un sirop și toarnă laptele condensat și dă totul în clocot.

Înmoaie foițele de gelatină în apă rece pentru 5 minute. Scoate-le din apă și adaugă-le mixului de sirop cu lapte condensat și amestecă totul ușor cu un tel. Dă ciocolata albă prin răzătoare si toarnă siropul peste cât este încă cald.

Mixează tot amestecul până se omogenizează. Trece amestecul prin sită și separă-l în 3 boluri apoi adaugă colorant alimentar natural – roșu, albastru și ambele. Toarnă toate amestecurile ușor într-un singur bol.

Scoate tortul de la frigider și toarnă ușor glazura dintr-o singură mișcare circulară

Tortul e gata de servit.

Distribuie:

Deţii sau foloseşti acest produs ?

Spune-ne opinia ta

Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.

încă nu au fost postate recenzii

InspiraţieReţete pentru chefii de acasă

Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!