Tort cu portocale - Club Tefal
Începând cu 2024, se pot înregistra doar facturi din magazinul nostru online shop.tefal.ro, nu se pot înregistra facturi de la alți retaileri.

Tort cu portocale

de PrajiturEla

Număr porţii

10

Timp de preparare

40'

Timp de gătire

40'
Tort cu portocale

Ingrediente

Pentru blat:
200 g unt la temperatura camerei + extra pentru uns tava
200 g zahăr brun
3 ouă
Coaja unei portocale
50 g semințe de mac
300 g făină albă de grâu
2 lingurițe praf de copt
1 praf de sare
150 ml lapte
125 ml zeamă de portocale/suc de portocale
Pentru ganache de ciocolată:
300 g ciocolată albă
250 ml frișcă (smântână lichidă)

Pentru sirop:
150 ml zeamă/suc de portocale
100 ml zahăr brun

Opțional:
Coaja de portocală confiată
Pentru decor:
Portocale
Frunze de portocale
Ouă
Migdale glazurate

Pregătire

Mixăm cu accesoriul tel pară al roboruluit de bucătărie Tefal MasterChef Gourmet untul cu zahărul până obținem o spumă aerată, apoi adăugăm ouăle, pe rând, mixând după fiecare ou.

Adăugăm macul și coaja de portocală și mai mixăm timp de un minut. Separat, într-un bol amestecăm faina cu praful de copt și sarea, apoi le turnăm în bolul robotului Masterchef Gourmet.

Schimbăm telul pară cu paleta de amestecare și mixăm timp de un minut. Turnăm laptele și zeama de portocală și mai mixăm 1 minut. Ungem forma de tort cu unt, apoi turnăm compoziția.

Coacem timp de 1 oră la cuptorul preîncălzit la 160 de grade (funcția convecție)
După coacere, îl scoatem de la cuptor, îl lăsăm 20 minute în tavă în care l-am copt, apoi îl scoatem și îl lăsăm să se răcească complet pe un grătar de răcire

Cremă:
Punem smântână lichidă într-o cratiță mică și o punem pe foc – avem grijă ca aceasta să nu ajunga la punctul de fierbere (luăm de pe foc în momentul în care vedem aburi la suprafața vasului).

Tăiem bucățele ciocolata și o adăugăm peste smântâna fierbinte astfel încât ciocolata să fie acoperită în întregime – dăm deoparte pentru două minute pentru a se topi ciocolata.

După cele două minute amestecăm ușor cu un tel până la omogenizare
Acoperim crema cu o folie alimentară – punem folia direct în contact cu crema pentru a evita formarea unei cruste, apoi punem cratița la frigider până când crema se răcește complet.

După răcirea completă transferăm crema în bolul robotului Masterchef Gourmet și mixăm cu telul pară până când obținem o cremă pufoasă și aerată.

Siropul:
Amestecăm zahărul cu sucul de portocale și le punem la foc mic până când se topește zahărul după luăm siropul de pe foc și îl lăsăm să se răcească complet

Montaj:
Tăiem blatul de tort în 3 foi și împărțim crema în 3 părți egale. însiropăm primul blat, distribuim prima parte din cremă și câteva bucățele de portocală confiată (dacă folosim). Procedăm la fel și cu următoarele două blaturi.

Distribuim a 3-a parte din cremă și pe pereții laterali ai tortului, astfel încât să obținem efectul de tort semi-naked. Decorăm cu felii de portocală, frunze de portocală și migdale glazurate.

Poftă bună!

Sorry, we were unable to embed
https://www.youtube.com/watch?v=s

Distribuie:

Deţii sau foloseşti acest produs ?

Spune-ne opinia ta

Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.

încă nu au fost postate recenzii

InspiraţieReţete pentru chefii de acasă

Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!