Tiramisu
de Tefal
Număr porţii
1Timp de preparare
30'Timp de gătire
0'Ingrediente
4 gălbenușuri de ou și
6 albușuri
80 g zahar tos
80 g zahar pudră
500 g mascarpone
30 g unt
20 ml whisky
8 pișcoturi
3 linguri de zahar brun
80 ml smântână dulce
250 g căpșuni
1 lingură pudră de cacao neîndulcită
câteva felii de căpșuni proaspete
Pregătire
Se blanșează cele 4 gălbenușurile cu zahărul pudră și se mixează până amestecul devine o spumă deschisă la culoare.
Adaugă brânza mascarpone și separat bate 6 albușuri cu un praf de sare. Se adaugă, secvențial, zahărul tos peste albușuri, apoi încorporează delicat spuma de albușuri în crema de mascarpone.
Topește untul și adaugă zahărul brun apoi toarnă smântână dulce și adăugă căpșunile tocate mărunt. Pregătește un espresso și înmoaie pișcoturile în amestecul de cafea si whisky.
După aceea, toarnă caramel într-un pahar și așază un rând de pișcoturi, apoi adăugă un strat de cremă mascarpone, urmat de încă un rând de pișcoturi, decorat cu felii de căpșuni.
Adaugă și căpșunile cu caramel, urmat de încă un strat de cremă de mascarpone și decorează cu un strat de cacao și e gata de savurat.
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Brioşe cu făină integrală
O rețetă delicioasă pentru cei care nu se pot abține de la dulce, dar țin și la siluetă.