Pască cu brânză

de JamilaCuisine

Număr porţii

10

Timp de preparare

40'

Timp de gătire

80'
Pască cu brânză

Ingrediente

Pentru crustă:

50 g zahăr
250 g făină
125 g unt rece
1/2 linguriță praf de copt
50 g iaurt
1 ou
foarte puțină sare

Pentru umplutură:

150 g zahăr
750 g brânză de vaci
200 g iaurt cu 10% grăsime
5 ouă separate
100 g griș
1 lingură esență de vanilie
1 lingură esență de lămâie
puțină sare

Pregătire

Pasca germană

Folosim robotul de bucătărie Tefal MasterChef Gourmet cu accesoriul pentru mixare și adăugăm în bolul acestuia pe rând făina, untul rece, zahărul, praful de copt și sarea, apoi mixăm bine până când amestecul va avea textura nisipului ud.

După aceea adăugăm oul și iaurtul și amestecăm până la formarea aluatului. Vom pune aluatul într-o tavă, tapetând-o cu aluatul de crustă mai devreme preparat și vom pune tava la frigider cât timp de ocupăm de umplutură.

Pentru început, vom bate cele 5 albușuri de ou spumă tare, adăugând și sarea. După ce terminăm cu albușurile, ne vom ocupa de cremă, turnând în bol, pe rând, următoarele ingrediente: brânza de vaci, iaurtul, grișul, zahărul, galbenușurile, esențele și amestecăm bine pentru a obține o cremă omogenă.

Când ingredientele sunt bine omogenizate, înlocuim telul cu accesoriul DelicaTool ce ne va ajuta la încorporarea albușurilor fără a pierde aerul din acestea. Adăugăm albușurile în compoziția cremei, puțin câte puțin, până le încorporăm complet.

Adăugăm umplutura peste crustă și nivelăm ușor compoziția. După aceea, vom pune tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru aproximativ 1 oră și 20 de minute.

După terminarea procesului de coacere, vom scoate pasca din cuptor și o vom lăsa să ajungă la temperatura camerei, după care o vom pune la frigider.

Pasca poloneză

Pentru pasca poloneză, vom proceda la fel ca la cea germană, începând cu prepararea crustei, exact ca mai înainte, numai că vom adăuga și cacao în compoziție. Vom împărți compoziția pentru crustă în 3 părți egale, 1 o vom folosi pentru a tapeta pereții tăvii, iar pe celelalte 2 le vom pun la congelator.

Preparăm aceeași umplutură, iar când aceasta este gata, luam 1 parte de compoziție pentru crustă de la congelator și o vom rade grosier. Compoziția răzuită va fi folosită pentru a tapeta fundul tăvii, cât se poate de uniform, apoi adăugăm umplutura. După ce nivelăm umplutura, peste aceasta vom răzui și ultima parte din compoziția pentru crustă.

Putem tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade tot pentru 1 oră și 20 de minute.

După terminarea procesului de coacere, vom scoate pasca din cuptor și o vom lăsa să ajungă la temperatura camerei, după care o vom pune la frigider.

Poftă bună!

Distribuie:

Deţii sau foloseşti acest produs ?

Spune-ne opinia ta

Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.

încă nu au fost postate recenzii

InspiraţieReţete pentru chefii de acasă

Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!