Cozonac
de Tefal
Număr porţii
4Timp de preparare
100'Timp de gătire
60'Ingrediente
Pentru aluat
220 ml lapte
230 g zahăr
3 ouă
1 lingură smântână
35 ml borș
1 fiolă rom
un praf de sare
100 ml ulei
70 g unt
1 coajă de lămâie
810 g făină
35 g drojdie
Pentru umplutură
1 fiolă rom
150 g zahăr
250 ml lapte
30 g cacao
250 g nuci măcinate
fructe confiate și stafide
Pentru vinul fiert
1 l vin roșu
200 g zahăr
1 potocală și un măr
anason, cuișoare, scorțișoară și nucșoară
Pregătire
Toarnă laptele în cuva mașinii de pâine Pain et Tresors Maison , sparge ouăle, pune zahărul și amestecă-le cu telul până devin spumă. Apoi toarnă amestecul în cuvă peste lapte.
Adaugă smântâna, borșul, esența de rom și un praf de sare, pune uleiul și untul apoi
rade coaja de lămâie și adaugă-o amestecului, după care pune făina și drojdia uscată.
Cu toate ingredientele în cuvă, selectează programul 12 pentru a frământa aluatul.
Pentru vin pune un litru de vin roșu la fiert, adăugă 200 g de zahăr și câteva felii de mere și portocale. Condimentează cu anason, cuișoare, nucșoară și scorțișoară.
Pentru umplutură, amestecă nucile măcinate cu zahărul brun și cacao, apoi pune două albușuri de ou și amestecă din nou.
Întinde aluatul și amestecul cu mâna, apoi adăugă stafidele și fructele confiate apoi rulează ușor și așază compoziția în tavă. Unge pe deasupra cu un amestec de gălbenuș și o lingură de lapte si presără puțin zahăr.
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și pune cozonacul la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
Poftă bună!
Deţii sau foloseşti acest produs ?
Spune-ne opinia ta
Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.
InspiraţieReţete pentru chefii de acasă
Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!
Brioşe cu făină integrală
O rețetă delicioasă pentru cei care nu se pot abține de la dulce, dar țin și la siluetă.