Cozobrad - Club Tefal

Cozobrad

de JamilaCuisine

Număr porţii

22

Timp de preparare

40'

Timp de gătire

40'
Cozobrad

Ingrediente

500 g făină
100 g unt
250 ml lapte
coaja de la o lămâie
4 gășbenușuri
300 g cremă de caramel
100 g zahăr
1 lingură de esență de vanilie
1 lingură de esență de lămâie
10 g drojdie
puțină sare gronjoasă
puțină sare fină

Pregătire

Pentru început, vom adăuga în bolul roborului de bucătărie Tefal MasterChef Pro laptele călduț, drojdia uscată și amestecăm.

Adăugăm gălbenușurile, făina, zahărul, sarea, coaja de lămâie, esența de lămâie și portocală, după care începem să frământăm, la viteză mică, apoi mărim viteză puțin și lăsăm la frământat circa 10 minute.

Acum, adăugăm untul puțin câte puțin, continuând să mixăm pentru încă 10 minute.

Scoatem aluatul din bolul robotului de bucătărie și îl transferăm într-un recipient cu puțin ulei, unde îl vom lăsa să crească pentru aproximativ o oră sau până când își va dubla volumul.

Cât timp crește aluatul vom prepara crema de caramel: adăugăm crema de caramel într-un bol peste care adăugăm sarea și amestecăm.

Împărțim aluatul în 22 de biluțe egale în care vom adăuga în fiecare câte o linguriță de caramel sărat apoi modelăm din nou aluatul sub forma unei biluțe, plasând-o în tava acoperită cu foaie de copt. Procedăm la fel cu restul biluțelor până obținem în tavă forma de brad.

Lăsăm să crească aluatul pentru aproximativ 20 de minute, după care îș vom unge cu ou bătut și presărăm cu zahăr.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute.

Distribuie:

Deţii sau foloseşti acest produs ?

Spune-ne opinia ta

Te rugăm să te autentifici pentru a putea adăuga o recenzie.

încă nu au fost postate recenzii

InspiraţieReţete pentru chefii de acasă

Experimentează rețetele din Clubul Tefal
și impresionează-ți prietenii!